18. mars 2013

Enda ei gaupe i bakken.

Bare å ta av seg hatten for Marius her. Klam bak ørene enda og gaupe nr 3 på han. Og ikke minst bikkje karene som har med seg plottene! 4 Gaupa som er felt i vinter i fåvang. Og ikke mange metrene fra hverandre i luftlinje.

Published with Blogger-droid v2.0.9

93 kommentarer:

  1. Stuut.. Drepe skogens fineste dyr!! Skam deg!!

    SvarSlett
  2. http://snl.no/gaupe

    Først og fremst, føler dere ingen skam når det kommer til felling av en utryddingstruet rase, som samtidig er et praktfullt og vakkert vesen?
    Spørsmål: Hvor ble denne Gaupen felt?

    Som sagt, dere burde virkelig skamme dere over å ha skutt og drept et så praktfullt dyr.

    -Osa

    SvarSlett
  3. Faunakriminalitet er faunakriminalitet, selv med statens velsignelse. Trist at skikkelige jaktfolk kan synke så dypt.

    SvarSlett
  4. Hva er poenget med å skyte uskyldige dyr for så senere å vise de frem som trofeer? det er ingen overbestand av gauper idag, så dette er bare slemt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Feil. SNO har konkludert med att det er minst 7 Familiegrupper i området. Ett område som våre folkevalgte har bestemt att det ikke skal være yngling i

      Slett
  5. Ikke mye å ta av seg hatten for dette. Skammelig å glede seg over å drepe et ikke bare er utrydningstruet men også har en viktig funksjon i naturen. Total mangel på kunnskap og respekt for naturen-fysj!!

    SvarSlett
  6. Ta av seg hatten....hadde dette vært min sønn ,hadde det vanket en omgang med bjørkeriset...og selv hadde jeg vurdert å gå i kloster,etter å ha avlet opp noe sånt!!!!Gaupa er utrydningstruet,og da dreper man den ikke!!!!Det er en skam at sånt skal være lov!!!Jeg blir kvalm og rasende når jeg ser bilder av disse "heltene" med sitt trofee!!!!!!

    SvarSlett
  7. Nok et eksempel på at mannfolk med liten .... må ta det ut på andre måter hehe...næstn litt søtt,har det ikke vært for at det går utover gaupa.Tror itj noen damer bli imponert av dette gitt,hahaha. Men har sikkert sur kjerring hjemme fra før...Lov å bruke hue og ikke minst hjertet i blant,lille venn.

    SvarSlett
  8. Skam dere å drepe så vakre dyr og stille dere ut med det døde dyre på bilde..Ikke mye å være stolt av ..:(

    SvarSlett
  9. det kommer en tid da noen ikke lenger for ståpikk da skjer det, noen kjøper porche, og andre skyter gaupe, for å tilfredstille seg selv av mangel på sexliv :)

    SvarSlett
  10. Hva er grunnen til å jakte på gaupe?
    Gaupa er naturlig i norsk natur og burde ikke jaktes på.
    Når det tenkes på sauebøndene, så er det de selv som velger å sette sauene sine ut i villmarka. Hvis det er så veldig farlig, kunne de hatt sauene hjemme i stedenfor. så er det det med at gaupa kommer inn til sauene hjemme og. Det burde vel heller ikke være noe problem. Bare å lage høyere gjerder. Men det er da en gang sånn at noen mennesker klarer ikke å se et dyr som lever. De er helt gale etter å drepe dyr. Ser de en rev eller grevling, så skal den dø!

    SvarSlett
  11. he he...her var det virkelig mange luringer som har kommentert. gaupa er da ikke utryddningstruet i det hele tatt. her vi jakter skal det ikke være ynglinger, og vi har dokumentert 7 pr dags dato. skjerp dere, å hold dere til noe dere har greie på. så det var ei som hadde planer om å gå i kloster litt lenger opp på siden her. ta med deg resten av idiotene også, så vi slipper å ha slikt "spam" på jaktbloggene våre.

    Mvh.
    IVRIG ROVDYRJEGER

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er virkelig ikke noe å være stolt av... skammelig er det !!!! Voksne karer som jager en liten pus.... ?
      Svein Sørli

      Slett
    2. Virkelig ikke mange andre såkalte rovdyrjegere som komenterer her. Kanskje de likevel tenker seg om.

      Slett
    3. Ja muligens, eller sover... de er vel slitne etter å ligge på post og klikke på avtrekkeren...

      Slett
    4. Drittsekk!.... skal sånne som du ha slengt efter seg for hver antipatisk tanke du har om å kunne forsvare jakt på Gaupe. Hva motiverer du denne jakten med?

      Slett
    5. En vakker dag finner du ut at du hadde feil, om ikke noen kjører geværet ned i halsen på deg før den tid.

      Slett
  12. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 21:11

    Hallo Ivrige rovdyrjeger! Hva var det som engang gjorde at du valgte å bli "ivrig rovdyrjeger"? Var det frykt? Var det den gode følelsen du får over å "råde over naturen" og at du har drept noe vilt, vakkert og som du mener kanskje er farlig? Eller var det en slags følelse av å beseire noe du inni deg vet du hadde tapt mot om du skulle sloss uten våpen men med dine egene never? De skarpe klørne og skarpe tennene, den muskuløse kroppen, at de har alle sansene ute og ser i mørket uten lykt gjorde vel at du følte deg liten? Eller var det noe langt tilbake i barndommen som gjorde at du følte du måtte "beseire" noe? Vel vel, kjære "Ivrige rovdyrjeger", hva det enn måtte være som gjorde at du valgte å bli en ivrig rovdyrjeger, så vet jo du også innerst inni deg selv at å beseire noe med ett våpen, er ingen beseiring i det hele tatt. Det er ren og skjær feighet. Det er slakt. Hvem er du uten våpenet ditt? Gå ut i natten du, uten ditt våpen, finn en plass i skogen (uten lykt!) og ligg der stille stille hele natten og frem til morgengry, er du heldig vil du høre og se en gaupe, eller kanskje andre dyr vi mennesker sjeldent ser - den eller de derimot vil nok ikke angripe deg, selv om den har overlegent tak på deg der du er uten våpen! Den spiser for å overleve den, og den jakter ikke for trofeér eller det å føle seg stor. Men jeg antar at du ikke tør, det er vel våpenet som gjør at du føler deg stor?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du sier at rovdyr spiser for å overleve... Hvordan kan du da forklare at en enslig ulv kan drep/ skade mellom 50-70 sauer i løpet av ei helg? Jeg kaller det en lyst morder!

      Hilsen En som syns gutta her gjør en flott innsats!!


      Slett
    2. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 23:15

      Tenker du på "overskuddsdreping"? Rart du ikke har studert dette selv. Sender en link i fra Store Norske leksikon: "Overskuddsdreping, predasjon på flere byttedyrindivider enn det en predator kan fortære. Under naturlige forhold avslutter en predator en jakt med å fortære sitt byttedyr. Predatoren vil ofte vende tilbake til kadaveret over flere dager for å spise det, dersom den ikke forstyrres. Det er derfor ikke nødvendigvis overskuddsdreping når en finner etterlatte kadavre der kun noe er spist. Når byttedyrene hindres i naturlig fluktreaksjon, kan en predator imidlertid fortsette jakten på nye individer, og nedlegge et betydelig antall dyr. Overskuddsdreping er et uvanlig fenomen blant ville dyr, men skjer relativt ofte der rovdyr kommer i kontakt med husdyr. Et byttedyr innen rekkevidde vil utløse predatorens jaktinstinkter, og predatoren vurderer da ikke om den trenger dette byttet. Tambuskap som sauer kan enten være gjerdet inn, eller oppvise fluktreaksjoner som er ulike ville dyrearter, og således stimulere til fortsatt jakt fra en predator. Mink og rev i hønsehus er klassiske eksempler på hvordan overskuddsdreping kan fortone seg."

      Tolk det sånn som du vil, men mulig har du bidratt til en slik overskuddsdreping (like you care).

      Slett
    3. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 23:17

      http://snl.no/overskuddsdreping

      Slett
  13. De aller fleste mennesker får aldri i løpet av sitt liv oppleve gaupe, ulv og bjørn i sitt naturlige element, mens noen få andre bruker fritida til å drepe de samme dyra, ofte med svært vage grunner. Litt av et paradoks dette.

    mvh Helge på Raufoss

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva er det som gjør att vi ser de da. Og skyter noen av de? Kanskje fordi vi er i skogen

      Slett
  14. Du som er ivrig rovdyrjeger burde da virkelig vite hvilke dyr som er rødlistet eller ikke.

    Og at staten har sagt at det ikke skal være rovdyr enkelte steder i norge,rettferdiggjør ikke jakt på dem. Det er uetisk og man bidrar kun til at mangfoldet og økosystemet går i stå, da naturen og miljøet er avhengig balanse med byttedyr og rovdyr.
    Du som jeger burde da virkelig vite dette ettersom du er en naturmann.
    Men du ser vel kun det du vil se.

    Dere jegere gjør ikke annet enn å bidra til ett verre naturmangfold og miljø. Heldigvis så er det ikke alle jegere som er like useriøse og blodtørstige som denne tullingen på bildet. Jakt på rovlista dyr og andre dyr kun for sporten er latterlig og utrolig lite mandid og kvinnelig for den sags skyld. At dere ikke blir flaue av å posere slik foran kamera.De aller fleste syns dere ser utrolig lattelige ut og føler kun avsky for dere. Små menn i stor kropp....

    SvarSlett
  15. Dere burde skamme seg! store gutter med en liten hjerne.

    SvarSlett
  16. Fy Marius Kristensen!

    SvarSlett
  17. Hehe, ja det var mange som var interressert i bloggen din idag Øyvind:) Vi sparer oss vel for å prøve å belære noen om mangfold, beskattning og naturopplevelser når det vises slik trangsyn... Må nok en tur på skolebenken og lære grunnleggende ting de fleste her;) Hilsen Ola'n

    SvarSlett
    Svar
    1. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 23:25

      Jeg hang meg litt opp i det der du skrev om "naturopplevelser", er "naturopplevelser" for deg det å skyte ett rovdyr istedet for å føle seg heldig over å få observere det? Du vet skogen er gaupenes, ulven, bjørnen, jerven ogsåvidere sitt hjem? Det er også våres hjem, siden vi kommer fra naturen. Men hva slags naturopplevelser er du ute etter? Å drepe det vakre synet du er så heldig å få se? Ja vær så snill belær meg de "grunnleggende ting" - tviler på jeg er enig.

      Slett
  18. Gratulerer til flinke jegere som forvalter norsk natur!

    Og til dere premenstruelle småjenter og smågutter. Tror forøvrig de guttene som kommenterer her blør litt også. Skaff dere en hobby, eller prøv å forstå hvordan rovdyr i norsk fauna fungerer. Det siste skjønner dere nok ikke uansett, så prøv på det første. Mest sannsynlig blir det for vanskelig også.

    Lykke til med neste års jakt, håper det faller mange gauper!

    SvarSlett
    Svar
    1. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 23:20

      Du vet at det er ganske primitivt å komme med utsagn som "premenstruelle småjenter og smågutter", det viser jo egentlig at du har mangel på argumenter..

      Slett
    2. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 23:44

      Så der har du den forklaringa ;D

      Slett
  19. Her va det virkelig my iq lause folk.. må virkelig kjett å væra så dum.. fordel å ha litt peiling før en utale se om en sak. Å gaupe er LANGT fra utrydningstruet. . Er min 7 fam grupper i Oppland. .

    SvarSlett
    Svar
    1. ok... du trenger faktisk ikke mere enn å gjøre et enkelt søk på nettet for å finne ut at gaupen er utrydningstruet. du snakker om at det finnes noen i Oppland, så noen i Oppland betyr for deg at de ikke er utrydningstruet? situasjonen for gaupene er ille og ignorante folk som deg gjør den ikke noe særlig bedre. det du sier er at andre folk er dumme, "IQ lause" og ikke vet hva de snakker om... se på deg selv! du vet ikke en dritt om gauper selv! du er sikkert bare en inkompetent liten sengevæte som vil ha oppmerksomhet.

      Slett
    2. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 23:51

      Enig i at det kan gjøres enkle søk på nettet, men la oss rovdyrmotstandere holde oss til ett visst nivå ;) Sengevæting er ikke ett skjellsord, og handler vel heller ikke om at man vil ha oppmerksomhet, men er en alvorlig lidelse med gjerne psykiatriske problemer/bakgrunner som står til grunn og det har hverken noe med iq eller dumskap å gjøre. Så la oss ikke kimse med det og bringe det inn i debatten :) La oss holde oss til ett nivå uten personangrep ;)Dert gjør oss sterkere! <3

      Slett
    3. I Arendal er sengevæte et skjellsord skjønner du... Sengevæting betyr at man ikke klarer å kontrollere urinblæra når man sover. Det er normalt blant barn og er ikke som du viser til en "alvorlig lidelse" eller skyldes psykiatriske problemer. Jeg vet ikke hvilken sykdom du sikter til men jeg mente overhode ikke å kritisere den. Dem jeg kritiserer er folk som klager på andres uvitenhet, når de selv ikke vet en dritt!

      Slett
  20. hvordan kan folk bli så jævlig inkompetente at de skyter dyr som er på rødlista?!? Om slike Inkompetente lystmordere som dere får frie tøyler kommer gaupene til å dø ut. Akkurat det samme skjer med for eksempel tigere og neshorn! Mange tenker ikke over det før de er totalt utryddet, og da er det ikke noen vei tilbake!
    Er dette noe dere kommer til å skryte av til barna deres om 30 år? at dere var med på å kanskje utslette det fineste dyret i Europa. at dere har en utstoppet død gaupe og at dere drepte den i kaldt blod og skrøt av det etterpå?

    Dere burde faen meg tenke over at sikkert 95 prosent av hele Norden hater dere for det dere gjør! Jeg håper dere tar innover dere dette og at dere tenker dere litt om før dere går ut og skryter av hvor mange rødlista dyr dere har drept!!! hvis dere har baller nok hadde det vært fint om dere skrev et innlegg om hva dere mener selv om hva dere gjør og forklarer dere!

    SvarSlett
  21. Stå på gutter,og til dere sutrehuer som klager på gaupejakta. De fleste av dere er vel småjenter som ikke vet om dere er pissatrengt eller kåte.Det eneste dere klarer er å sitte og klage på jegere som utfører en fullt lovlig jakt.Sålenge jegerne holder seg innenfor de rammene som er satt av myndighetene så bør dere holde kjeft.At dere ikke liker jakta er helt greit men slutt med all drittkastinga mot de som liker å jakte.Jeg regner med at dere alle er vegeterianere siden dere er imot jakt eller er det bare gaupejakt dere er imot pga at gaupa er så søt? Dere er vel sikkert ikke klar over at gaupa er en lystmorder av rang som dreper masse vilt for morro skyld.Norsk natur klarer seg helt utmerket med den forvaltninga som er idag.Og Åsemor burde jo absolutt gått i kloster før ho formerte seg så hadde vi sluppet å få spredt arveanlegga hennes videre!!!!!!!!!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. For morro skyld liksom...du prater som du har vett til !!!

      Slett
    2. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 22:53

      Og du "anonym" som ikke tør stå for det du sier; du mener vi er småjenter som ikke vet om vi er pissatrengte eller kåte? Du burde virkelig spare deg for den slags lavmålt "angrep". Jo mer du skriver, jo mer beviser du at du er mindre intelligent og dermed får du ikke mye "cred" for den rovdyrjakta di for å si det sånn. Beviser bare at du står tilbake (er tilbakestående?). Det er ikke sikkert at vi alle er vegetarianere, vi bare spiser ikke kjøtt fra gaupe, ulv eller bjørn. Spiser du det kjøttet? Eller er det bare trofeet du er ute etter? Og jeg trenger mer dokumentasjon på at gaupa er en lystmorder! Høres mer ut som du er det!

      Svar

      Slett
  22. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 22:41

    OK, her ser det ut til at noen vil ha oss rovdyrmotstandere tilbake på skolebenken - jeg kan vel ikke huske å ha lært noe på skolebenken om å hverken beskytte eller skyte rovdyr, hvilken skolebenk lærte dere å skyte de? Jeg vet mye om naturen og mangfoldet, og det har jeg lært av studier på egenhånd er at naturen (faktisk, om du tør stole på den) ordner opp i den slags av seg selv. Hvis alle vi menneskene på jorden døde og det kun var dyrene igjen, hvordan tror dere rovdyrjegere at naturen skulle bestått? Jeg vil gjerne ha ett svar om noen av dere tør å svare? Øyvind??
    Hva mener du ville skjedd med naturen om menneskene døde ut? Tror du at _det_ ville vært jordens undergang? Er vi virkelig sååå "mektige" at vår eksistens regulerer mangfoldet i naturen?

    SvarSlett
  23. Mangfoldet i naturen bør selvfølgelig balanseres- of course - men antallet rovdyr er langt ifra høyt nok, det er sannheten,men hvem skal beskatte de som tjuvjakter på rovdyra?? Skap en balanse der jegere -så får dere som driver seriøs jakt og er klar over økosystemet i den norske fauna respekten tilbake!! Så en følelse: Jeg blir trist av folk som har lite kunnskap om rovdyr - veldig veldig trist.

    SvarSlett
  24. Angelica Isabelle Nilsen19. mars 2013 kl. 22:46

    Og du "anonym" som ikke tør stå for det du sier; du mener vi er småjenter som ikke vet om vi er pissatrengte eller kåte? Du burde virkelig spare deg for den slags lavmålt "angrep". Jo mer du skriver, jo mer beviser du at du er mindre intelligent og dermed får du ikke mye "cred" for den rovdyrjakta di for å si det sånn. Beviser bare at du står tilbake (er tilbakestående?). Det er ikke sikkert at vi alle er vegetarianere, vi bare spiser ikke kjøtt fra gaupe, ulv eller bjørn. Spiser du det kjøttet? Eller er det bare trofeet du er ute etter? Og jeg trenger mer dokumentasjon på at gaupa er en lystmorder! Høres mer ut som du er det!

    SvarSlett
  25. Gratulere åt ælle som va me på jakta i år.
    det gledes alt te gaupejakta 2014.

    MVH
    GAUPEJEGER

    SvarSlett
  26. GAUPEJEGER....håper du får ei god natt...så er det opp til deg og dine likesinnede....skal vi virkelig utrydde våre vakre,nyttige rovdyr???er du og dine venner virkelig ikke interesserte i at vi har et mangfold her i Norge???skal vi skjemmes i hele Europa over vår rovdyrpolitikk?????det er da virkelig trist det som skjer ...kjære vene...begynn å bruk hjernen da!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ha sovve godt i natt e Åsemor. E itte for å utrydde jerv, gaupe æll bjørn i norge e, men de må forvaltes. Tam ulv som e utsett derimot, syns e itte någgå om.

      MVH
      GAUPEJEGER

      Slett
  27. Ja her var det mange smarte og velfirmulerte innlegg!! At så mange "caferacere" øser av "kunnskapen" sin om norsk natur blottlegger at de nok aldri har vært utafor asfaltkanten! Og om de i sin patetiske hjerne innbiller seg at jeg og andre jegere blir såra og skremt av kommentarene, tar de grundig feil! Om noen ønsker å møte meg og å stå fram med fullt navn og adresse, stiller jeg gjerne opp.. At de fleste kritikerene framstår anonymt anser jeg som feigt! GRATULERER med fellinga!! Terje Thon

    SvarSlett
    Svar
    1. Du må bare ta deg en tur

      Slett
    2. Angelica Isabelle Nilsen20. mars 2013 kl. 00:03

      Å? Terje Thon. Du syntes det var mange "velfirmulerte" innlegg? Jeg syntes jeg såvidt kan ense en slags desperasjon utifra at du tyr til ditt forsvar kommentarer som "patetiske hjerne".. ikke mye smart trekk fra din del om du vil virke seriøs. Jeg har stått frem med fullt navn, men ser ikke akkurat behovet for å "møte deg", tenker du på å møte meg/noen til en rovdyrdebatt eller å "møte" deg for å sloss eller hva? Høres ganske "cheesy" ut.. Jeg for øvrig har nok vært utenfor det du kaller "asfaltkanten" mangen ganger, bodd seks år på en hytte i skogen (ja uten våpen!), men er fortsatt ikke redd for rovdyr, eller har ett sykt behov for å skyte de ;)

      Slett
    3. Caferacere ja, hehe :) Har fullt navn jeg :) !!

      Slett
    4. Anonyme Terje Thon har nok misforstått ,som jo vanlig er,blandt rovdyrmotstandere at det er cafe latte drikkende byfolk, som er imot jakt på rødlistede arter !!!! Personlig har jeg aldri smakt Latte !! Vi BYGDEFOLK som er for rovdyr har nok mye mer kunnskap om økologi og samspill i naturen enn rovdyrjegere noen gang vil få... desverre... hadde dere tilegnet dere kunnskap ,hadde dere sluttet med dette !!!!
      Svein Sørli.Valdres !!!!

      Slett
    5. Angelica Isabelle Nilsen20. mars 2013 kl. 00:38

      :) Samme her, vet ikke hvordan latte smaker og bor på bygda (faktisk utenfor bygda og i skogen!) og er fortsatt ikke redd for rovdyr. Skulle nesten tro at de rovdyrmotstanderne er byfolk som har sett for mye skumle filmer og mulig litt for mye latte ;)

      Slett
    6. ta heller vare på dine egne dyr før du uttaler deg om noe som helst!!! du er jo for pokker en dyremishandler med en retskrfatig dom på deg sven sørli. tosk,,,

      Slett
  28. Dag Ove H. Olsen19. mars 2013 kl. 23:30

    Pust 5 ganger nå :)
    Er imponert over at jegerne klare å la være å svare på hetsen som kommer fra motstanderne av jakta.
    Synes det er greit at man holder seg til sak og ikke går til personangrep. Skal man på DØD og LIV komme med shitkasting så synes jeg det minste må være at man signerer innlegget og står for hva man sier.

    Det er på det rene at jegerene i dette tilfelle har gjennomført en lovelig jakt. Liker man ikke det er rette innstans å finne i Oslo. Ikke på en jaktblogg eller via trusler til de som bidrar til en lovlig beskatning av norsk fauna. Det er ikke slik at man kaster terning om hvor mange dyr man kan felle i år. Dette er nøye regulert og planlagt med års forskning, og det blir for enkelt å si nei fordi gaupa "er så pen" Rådyrene er også pene og et positivt innslag i folks hager om vinteren. I store området har Gaupa gjort et stort innhogg i rådyrbestanden da den har slått seg ned. Rett og slett fordi Gaupa ikke har naturlige fiender i naturen bortsett fra oss mennesker.
    Det gjør at vi har et ansvar for å sørge for at Gaup har en levdyktig bestand slik at den blir bevart for fremtiden men også må passe på at den ikke blir så stor så den ødelegger for andre stammer i naturen.

    Det er ikke bare gaupa som er regulert slik, gjerv, bjørn og ulv er andre rovdyr som er regulert på samme måte. Her er det motsatt, jegerne er i harnisk fordi man ikke får jakte mer på disse, mens man ikke hører så mye fra "naturvernerene".

    Nøkkelen er å finne en ballanse vi kan leve med i dag og for fremtiden. For Gaupa sin del kan det se ut som om forskerene har funnet denne, for det er til stadighet flere og flere dyr å felle. Vi får håpe at de også for fremtiden gjør en like god jobb slik at vi kan sikre en bærekraftig stamme uten at den ødelegger for mye for andere arter.

    Det var kveldens hjertesukk, vi har bare en jord, forvaltningen i Norge gjør sitt beste for å bevare det lokale mangfold, og jeg aplaudere den jobben de gjør. Samtidig må man berømme 99% av de norske jegerene med fornuftige holdninger og god jaktmoral!


    Dagsen

    SvarSlett
    Svar
    1. Kan du Dag Ove fortelle meg om et eneste rovdyr som har utryddet et annet dyr i vår fauna? Viss du ikke kommer på noen , så skal jeg hjelpe deg. Menneske, er det rovdyret som virkelig skaper ubalanse i naturen med sin "forvaltning" av naturen. At gaupa gjør innhogg i rådyrstammen er naturlig da jo nettopp dette er mat for gaupa. Men du er vel kanskje mest bekymret over at det ikke blir nok rådyr for oss mennesker å jakte på? Nei, gaupa har ikke naturlige fiender i naturen fordi at den naturlige fienden er forvaltet vekk av myndighetene, som du priser så vel med den jobben de gjør. Når du skal skrive et slikt såkalt fornuftig innlegg, så bør du nok sette deg inn i mye bedre hvordan naturen fungerer og hvordan den regulerer seg absolutt best uten at vi mennesker bryr oss. Men det tror jeg neppe du forstår i og med at du mener at menneske kan forvalte dette mye bedre enn naturen selv.
      Jada, lett å skjule seg bak lovlige vedtak, osv. Da kan dere bare skyte å drepe i vei, uten å tenke på det endelige resultatet. Drep eller utrydd et ledd i næringskjeden og det blir skapt så stor ubalanse vi ikke aner konsekvensene av

      Slett
    2. Angelica Isabelle Nilsen20. mars 2013 kl. 00:41

      Enig, Bo Johansen :)

      Slett
  29. Skamm dere. Skyte forsvarsløse dyr som er nesten utrydnings truet.
    Åssen trur dere det ville ha vært viss det plutselig kom noen og berre skaut venne eller noe fra familien din? Ikkje gøy nei.
    Og hva vil skje når gaupa er borte?
    Ubalanse, kaos.

    Gaupa er her for en grunn, ikkje for å skytes.
    mennesker derimot er noe helt annet.

    SvarSlett
  30. I all verdens land og rike er dette for en redneck blogg da?
    Værste jeg har sett og lest på lange tider!

    Er dette bare nettroll som lager blogg for og terge piske opp ei stemning.....hm....

    Anihow, så banalt og så lett kan man bite seg selv i halen. Mannfolk blogg? Neppe! Staute karer? Nope! Tøff? Nope! Maskulint? Nope!

    Bare utrolig dumt, banalt, platt og enormt grundt!

    Jegere med ryggrad skyter ikke bare for og skyte noe fordi det er veldig morsomt!

    uten noe videre kjennskap til utøverne av slik umenneskelig bestialskitet. Tillater jeg meg og si at det minner sterkt om noen veldig pre teenage boys som samles i den tro at dette..ja dette er virkelig mannfolk aktivitet det.

    Egentlig unødvendig og nevne det, men altså og med andre ord: Den totale missforståelse.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva var navnet ditt sa du?
      Tør du ikke stå for meningen din?

      Slett
    2. Og ditt ??? Tør ikke du ?

      Slett
    3. Ikke du heller?? Ditt navn?

      Slett
    4. Angelica Isabelle Nilsen20. mars 2013 kl. 00:44

      Så lett å bare være "anonym", svakt spør du meg..

      Slett
    5. Veldig enig!

      Slett
    6. Tok meg ikke mer enn en tur innom FB før jeg så en link til bloggen her;-)

      Som du ser velger jeg forsatt og forholde meg anonym. Da det er en av alternativene for innlegg her. Men enda viktigere fordi et budskap er viktigere enn hvem som formidler.
      Hvilken krig er det som utkjempes her? Man to man? Eller kanskje....man beat nature.....

      jeg hadde så lyst og skrive hvor neandertalsk denne bloggen er. Men strax kommer jeg på at neandertaleren ikke var født med gullhår i ræva, som fletta seg og dro på jakt fordi det var veldig morsomt. Men selvfølgelig fordi det var tvingende nødvendig for overlevelse.

      Å smykke sin menneskelige konto eller sitt selv pådratte maskuline image med dreping for morsomhetens del. Ja det forteller meget godt hvilke typer vi har med og gjøre!

      Dette har ingen ting med og beskytte bønders buskap. Eller holde fauna i sjakk. Særlig med tanke på hvor uttryddningstruet visse arter er.
      Hva har det da med og gjøre om ikke annet enn tilfredstillelse av eget behov for bestialskitet!

      Fremdeles runger en bondes uttrykk intervjuet på Tv i mine ører: "Det, det handler om er og velge. Enten rovdyr eller bønders virksomhet."
      Mon tro om denne holdningen er den egentlige som deles av mange kjøtt bønder her til lands.....
      Tja hversågod sier jeg..la oss få et land uten rovdyr da. konsekvensene vil da vise seg rimelig fort!
      Er meg revnende likegyldig om sauen ol. jeg spiser gikk i fjellheimen i Norge eller Bulgaria!

      Så burde det vel også bli en større satsning på kunnskapsnivå i og blant bønder og jegere her til lands. Samtidig er det fremdeles lov og bruke sitt eget vett og tilegne seg kunnskap selv også.

      Om man derimot har med personlighets diagnoser. Er jo det hele her ekstremt skremmende og retter søkelyset på om det egentlig burde være grunnlag for full phsykiatrisk observasjon.

      Slett
  31. Imponerende innsats, nå er jeg sikker på at Øyvind Granskogen og jegerne som følger denne bloggen har blitt overbevist om at rovdyrtilhengere også er voksne og rasjonelle mennesker.

    SvarSlett
  32. Jeg undrer meg hvorfor dere i utgangspunktet er inne på denne bloggen når det kommer tydelig frem at dette ikke er av deres interesse. Jeg regner også med at dette ikke er et forum der anonyme med feighet skal slenge ut usakelige kommentarer, det får dere holde dere får gode til. Dette er en blogg for de som er interessert i jakt og fiske, for de som ikke har fått dette med seg.
    Diskusjon om rovdyrjakt bør dere ta til et høyere nivå. Hvem gir i utgangspunktet tillatelse til felling av dyr? Start der..
    Personangrep blir lav mål og lær dere å føre en saklig diskusjon. Skjønner godt at jakt folket ikke kommenterer.

    Så et lite tips: Hold dere unna!

    Hilsen Mia

    SvarSlett
    Svar
    1. Stor applaus til deg Mia ;-)

      Slett
    2. Godt svart Mia..

      Slett
  33. Mange seriemordere har startet med å plage og drepe dyr. Denne gleden over å ta liv som kommer til uttrykk her er foruroligende fra en psykatrisk synsvinkel. Et menneske som er psykisk sunt finner ikke glede i å drepe.
    Dette er ikke matauk, men ren drapsglede.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skam deg for å påstå at det er relevant for jegere! Fy! Det var en fæl påstand!

      Slett
    2. Snakker du av erfaring???

      Slett
  34. Neon som nevner over her at Gaupa er lystmorder. Mulig det men hva kalles dere jegere som jakter på disse dyrene da? Jeg forstår jakt(selv om jeg BARE er en kvinne), men da jakt på de dyr som gir oss god mat og der det jaktes kun på det antall dyr som er gitt på de områder ditt jaktlag er tildelt. Ikke bare for trofeer . Jeg synes slik type jakt er forkastelig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis du forstår jakt så forstår du vel at det er satt en kvote på gaupejakta også.Det skytes altså bare det antall gauper som er tildelt.Gaupejakta er fullt legal og det blir feil å angripe jegerne.Det er riktig som det sies at gaupa er lystmorder på lik linje med huskatt bla.Gaupebestanden i Norge lider ingen nød med det uttaket vi har idag.

      Slett
  35. Gaupe jakta er slutt! Vi har fortsatt mange gauper i terrenget. Nå i påske skal jeg ut å se på spor og forhåpentligvis se ville dyr. Noe jeg tror de fleste jegere vil. Kom dere ut i naturen dere også. Tror dere skjønner forvaltningen litt bedre for hver time en er ute i skog og fjell. Sier ikke at dere vil at ei gaupe skal dø, men respekter forvaltningen. Jeg syns personlig at det er for mye rovdyr i naturen. Opplevd rovdyr ute i det fri og det var en artig opplevelse.

    SvarSlett
  36. Nei dette er ikke lett. Problemet i dag slik jeg ser det er at NJFF har ansvar for jegerprøven dermed pøses det ut jegere som aldri burde ha bært våpen. Prisen på en jegerprøve er i dag mellom 1000,- og 2000,- så det sier seg selv at ei forening som dette er det grei kroner å ta med seg. Jakt er blitt en hobby for mange nye rike som har penger til å leie seg dyre jaktterreng men vet ikke opp ned på ei børs. Reinstyrjakt uten kikkert har jeg truffet mange på. Da sier jeg har dere ikke kikkert, neida vi har det på børsa…. Lykke til sier jeg og tusler videre fra den ille luktene menbrankledde gjengen. De lukter så vondt i det tøyet de går i at en reinsflokk ville aldri ha kommet inn på skuddhold for de ei gang. Dette med jakt er blitt som golf, det er for de rike. Grunneiere ser sin nytte å vil tjene mest mulig dermed er prisen blitt mer og mer på tryne for leie av terreng.. De skal komme til ferdig dekt bord i skogen, skyte et dyr og overlate kjøttet til bonde da de ikke kan grise til den nye flotte bilen. Når da mange av disse får lov å gå på trofejakt i store jaktlag for å felle er rovdyr blir det galt. Vi treger en debatt rundt dette med rovdyr men da en saklig debatt uten folk i dress. Vi må huske vi er her og låner bare naturen vi eier den ikke. Så at en dresskledd mann i Oslo skal sitte og fortelle oss hvordan en skal forvalte rovdyrstammen blir veldig galt. Som for eksempel er det innført kvotefri jakt på Gaupe i Vest Agder, Rogaland, Hordaland samt Sogn og Fjordane. Hvorfor det? Jo pga av sauebonden sine tap.. Glad i den Norske bonden men men det finnes grenser av og til. Sikker på at en kan ta en snakk med hvilken som helst bonde og spør om han noen gang har ført opp for mange døde sau på lista si så tror jeg ikke det er så mange som har helt rein samvittighet. Husk at fluemakk og annet er det som tar liv av 80% av sauene..

    En som jakter rovdyr burde være en ydmyk person som gruet seg til jakten ikke gledet seg. Har selv vært tilkaldt for å hjelpe med ei skadeskutt Gaupe og det er en jobb jeg ikke synes mye om. Så neste gang de ringer ang det så skal jeg tenke meg om en 10-12 ganger først, men skadeskutte dyr må en få tatt livet av.

    Når det er snakk om rovdyr burde det være spesielle jaktlag som sto for fellingen. Ikke slik det er i dag. Det burde være opp til andre en gutteklubben grei (NJFF) å forvalte jegerprøven samt dette med rovdyr jakt. For meg som jeger er det trist å lese det mange av dere som jegere sier at gaupen ikke har noen nytte naturen. Hvem skal gjøre den jobben gaupa gjør 24 timer i døgnet, 365 i året. Ingen i naturen lager ugang det er det bare vi mennesker som gjør det.

    Hilsen en lykkelig jeger som ikke jakter rovdyr.

    SvarSlett
  37. Veldig bra innlegg, mia. Flere over her som burde lære seg allminnelig folkeskikk og å forholde seg seriøs. All denne shitkastinga mot jegere sier vel mere om dem enn den innsatsen jegerene gjør for myndighetene. Det er tross alt lovlig jakt som blir begått her. Hvis dere er så i mot lovlig jakt på rovdyr, bør dere finne dere andre blogger å lese. Vi har vår mening om denne jakta, og dere har deres, noe jeg respekterer. hvis dere ikke kan respektere at det fins andre syn på rovdyrpolitikken, kan dere holde dere unna sånne blogger. Har selv vært innom "nei til gaupejakt" og andre lignende sider, og blir nesten skremt av alle innleggene dere kommer med. Til slutt vil jeg bare minne om den nye terrorloven...alle trusler vil bli annmeldt!!.

    SvarSlett
  38. Herregud!! Denne "diskusjonen" er det INGEN som vinner. Gaupejakta og tilhørende kvoter er fastsatt fra statlig hold. Det å gå til angrep mot enkeltpersoner som gjør statens "jobb", er smålig og lavmål. Alle har SINE meninger når det gjelder rovviltpolitikken som føres her i landet, desverre er det kun ytterkanter på hver side som media vil vise. Dette fører til at så fort man som jeger, feller f.eks. ei gaupe, så blir man stemplet som rovdyrsmotstander med en gang, selv om man ikke er det.
    Hvis vi skal drive ei bærekraftig forvaltning av både matnyttig- og rovvilt så må bestandene holdes i sjakk. Og siden vi, MENNESKET står på toppen av næringskjeden ("like it, or not") så er det vi som naturlig nok må bære ansvaret med forvaltninga. Dagens utvikling av samfunnet er skremmende når folk (ja, dere som går til angrep mot norske jegere, som i dette tilfellet gjør en forvaltningsjobb), innleder til en diskusjon, men så viser det seg at de aller fleste av dere har en fryktelig lav bakgrunnkunnskap om vilt, fauna og forvaltning, og i tillegg dårlige argumenter. Det å respektere hverandres meninger er viktig, men når "diskusjonen" sklir ut slik som denne, så er det kun til å gjøre vondt enda værre. Trist å se at nordmenn har distansert seg så langt vekk i fra naturen. Husk at vi kom til dette "golde" landet i nord som jegere og samlere (veidemenn). Se på det som en stor ære å få ta vare på jakt- og fangstkulturen som fortsatt ligger i genene våres (hos noen iallefall)
    Til slutt en påminnelse:
    Gilde/Nortura produserer ikke kjøtt fra maskiner, kjøttet kommer faktisk fra levende dyr, som kun er "påtenkt" til å produsere kjøtt til deg og meg! Ha en fin dag, alle sammen!! =)

    SvarSlett
  39. Det mest komiske her er jo Sven Sørli som er ute og slenger med leppa ang dyre etikk!!! Du bør vel strengt talt holde helt kjeft!! som den eneste her på siden har jo du en domm på dyremishandling av din egen hund !!! forbanna tosk.

    SvarSlett
  40. Var mye dumme argumenter fra treklemmere og disneyfanatikere..... rart at siden dere "vet" så mye om naturen ikke vet at mennesket er den balanserende faktoren mellom rovdyr og byttedyr.... Lite gjennomtenkt å mene at mennesket ikke er en del av naturens egen forvaltning når vi har vært jegere i tusenvis av år..... Uten mennesket hadde bestandene svingt utrolig mye, fra overpopulasjon til nesten utryddelse. Denne jakta er bestemt av staten og styrende organer her i landet, klag til de og ikke disse flinke menn og kvinner som gjør en jobb for staten og naturmangfoldet og balansen i naturen! Stå på og jakt med god samvittighet!
    Hilsen
    Vebjørn Harstad, jeger og skogbruker

    SvarSlett
  41. Totalt uenig!

    Men synes innlegget ditt vitner om en total mangel på kunnskap alikavel....so what the heck.....

    Ja, styrende krefter som også til tider trenger utdannelse har sagt ja til dette. Det betyr ikke at man er fritatt fra og bruke hodet selv! Å bruke det som argument er total ansvarsfraskrivelse.
    Kun for og forsvare eget bestialsk behov.
    Mennesket ikke mer enn bare en skapning som alle andre her på jorda!!!

    Uten vår inngripen hadde det til og med på sikt utjevnet seg selv. Dette hvis vi tenker på naturen slik den var for ca. 200 år siden. Dessverre har arten mennesket tatt seg til rette og kludra det slik til at vi i dag lever i den villfarelse, at vi tror vi må forvalte naturen. Slik vi har klart og kludre det til ser det dessverre ut til at vi må det også. Særlig med tanke på annen type jakt. Som er med på og gi oss mat. Som elg og hjortejakt f.eks. I et mye større natur reservat som canada innehar er det ikke mye tanke på dette du utdyper som forvaltning.

    Forvaltning av naturen er ikke det samme som utryddelse!

    SvarSlett
  42. Nå må ikke du glemme at jakt har vært en del av forvaltninga i tusener av år. Mennesket var på toppen av næringskjeden denn gang, og kommer alltid til å være det. Jakt er en viktig del av kulturen vår, og dermed viktig å ta vare på.

    SvarSlett
    Svar
    1. https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=431238043617457&set=vb.430560477018547&type=2&theater

      Er du egentlig et nettroll?

      Slett
    2. Helt enig! Bare synd ikke disse andre feilfrie såkalte fornuftige menneskene fatter det!Husk at hvis du kritiserer disse rovdyrelskerne så er du brått stemplet som et nettroll...

      Slett
    3. Bullseye.....deggern du er smart assa;-)

      Slett
  43. Bra jobbet :) Ble skutt gaupe for hunden min også i år :) Mye idiot innlegg av såkalte vernere.. Men slike innlegg gjør meg bare tørstere på mer gaupeblod....

    SvarSlett
    Svar
    1. Se der ja....enda et skikkelig iq-innlegg. Som sagt: Deggern dere er skikkelig smarte ass;-)

      Slett
  44. Faunakriminalitet av hans rotmo e n go sang! :D den burde døkk høre på! :D

    Detta e jæggu jilt Øyvind! Håpe på mære felt gaupe nesteår! :D

    SvarSlett
  45. Ok. Skreiv under kontrakten på hvordan dere er da ja.

    SvarSlett